Ervaringen

Mevrouw G

"Toen ik bij Ilse kwam voor paardencoaching, zat ik niet zo goed in m'n vel. Ik wist alleen niet, waar ik de oorzaak moest zoeken.

We zijn aan de gang gegaan met twee Shetlanders en verderop in de wei stonden twee paarden.

De Shetjes waren aanvankelijk alleen met elkaar bezig, maar begonnen zich steeds meer met mij te bemoeien, naarmate ik met Ilse verder kwam in de oefeningen, en de vragen die ze mij stelde. Vervolgens begonnen de paarden ook steeds meer aandacht te krijgen voor wat er zich een eindje van hen af, afspeelde. Door de oplettendheid van Ilse, die me steeds wees op de signalen van de paarden, werd me steeds meer duidelijk dat ik moeite had met het stellen van grenzen en het maken van keuzes die goed voor míj zijn.

Een aantal dagen later voelde ik heel duidelijk dat ik niet gelukkig was in mijn werk.

Ik heb ontslag genomen en heb nu mijn eigen bedrijf weer nieuw leven ingeblazen. Er komen nu geweldig leuke klussen op me af. Ik ben zoveel rustiger en meer in balans. Had ik die stap maar veel eerder genomen!'"

Meneer R

"Ik heb bij Ilse de Ruby’s Sense Paardencoaching een sessie gevolgd.

Zelf ging ik er redelijk onbevangen in en wilde het vooral op mij af laten komen wat een dergelijke coaching inhoudt.

Ilse heeft mij, door haar rustige uitstraling en geduld, gelijk op mijn gemak gesteld, waardoor ik mijzelf ook meer en meer openstelde. De paarden zijn heel erg lief en echt bijzondere dieren.

Ik heb een heel drukke baan en krijg vaak de feedback dat ik ‘nee’ moet leren zeggen. Tijdens de coaching zijn wij met name met dit punt aan de slag gegaan. Aan het einde van de coaching heeft een van de paarden mij echt geleerd om ‘nee’ te kunnen zeggen en soms even stil te staan. En niet altijd maar door te gaan.

Al met al was de coaching een goede spiegel voor mij, die voor gehouden werd. Ik denk in mijn werk vaak terug aan het moment dat 1 van de paarden mij echt leerde stil te staan en ‘nee’ te zeggen. Dit maakt het voor mij ook gemakkelijker om nu soms daadwerkelijk ‘nee’ te kunnen zeggen.

Ik kan Ruby’s sensecoaching echt aanraden. Mij heeft het meer inzicht in mijzelf gegeven en echt verder geholpen.

Dank Ilse en uiteraard de paarden ."

Mevrouw B

"Ilse heeft me tijdens de sessie paardencoaching op een verassende manier weten te helpen tot de kern te komen. Ilse heeft tijdens de coaching gebruik gemaakt van verschillende spel-achtige oefeningen met voorwerpen die ik aan mezelf link. Op deze manier heeft Ilse me geholpen mijn eerder verworven inzichten opnieuw te bevestigen. Mijn ervaring is dat Ilse zeer geduldig, prettig en respectvol in de omgang is. Ilse is niet alleen richting mij respectvol. Mede doordat zij zo gek is op haar (coachings)paarden kan zij op een bijzondere manier de interactie tussen mens en paard interpreteren. Hierdoor kan Ilse samen met haar paarden tot de kern komen, ondanks dat ik in eerste instantie probeerde niet bij mijn kwetsbare stukje te komen. Ik kan een coachingssessie van Ilse zeker aanraden."

Mevrouw R

"Ik heb bij Ilse een coaching gedaan. Ilse zelf is heel rustig en weet met weinig woorden veel naar boven te krijgen. Ik vond het zelf wel spannend omdat ik echt geen idee had wat ik ervan moest verwachten. Je wordt door haar snel op je gemak gesteld. De paarden zijn lief en betrouwbaar en ze laten zo mooi zien door je te spiegelen hoe je jezelf kan zien. En daarmee aan de slag kan gaan. Ikzelf wilde graag meer aan mezelf gaan denken. Samen met de paarden en Ilse een traject doorlopen en hierbij werd veel over mezelf duidelijk. Eenmaal thuis de conclusies die ik eruit getrokken had ook gaan toepassen. Zo mooi om te zien dat zulke mooie en intelligente dieren je ook kunnen helpen. Dank je wel Ilse."

Mevrouw C

"In het begin wist ik niet precies wat paardencoaching inhield. Dit omdat ik het graag op me af wilde laten komen. In het begin voelde ik me heel erg ongemakkelijk maar Ilse heeft een gave om je gerust te stellen.

Ilse stelde allerlei vragen. Vooral diepgaande vragen. Vragen die niet zo makkelijk te beantwoorden

zijn aangezien je je coach, in dit geval Ilse, nog niet zo goed kent. Door haar empatische vermogen, wist

ze precies hoe ze mij een goed gevoel moest geven, mij op me gemak kon laten voelen, mij kon laten

voelen wat ik voelde, of juist wat ik niet bewust voelde. Dingen waar ik mee zat, waar ik me zorgen om

maakte of wat ik had weggedrukt maar mijn onderbewuste. Door de combinatie van een perfecte coach

en de paarden die daarvoor gebruikt werden, was dit een groot succes. Ik ben mezelf beter gaan leren

kennen. Ik heb mezelf open durven stellen en doelen kunnen creëren.

Paarden zijn echt gevoelige dieren. Dat wist ik al. Maar dat ze zo goed aanvoelen hoe je je als mens

voelt, daarop reageren en zelfs je (soms letterlijk) een duwtje in de rug geven, wist ik niet. Het was niet

alleen mooi om te zien hoe ze op mijn gesteldheid reageerde maar ook hoeveel steun ik van ze kreeg

tijdens het coachen. Ik voelde me echt gesteund en begrepen. Ik zal deze sessies nooit meer vergeten.

Het heeft mijn beeld van paarden veranderd en mij geholpen om mezelf echt te leren kennen. Om beter

om te kunnen gaan met mijn valkuilen,, aan mijn doelen te werken en te weten wat mijn kwaliteiten zijn.

Ilse, je beseft niet hoeveel deze sessies voor mij hebben betekent. Ik ben je voor eeuwig dankbaar!"