Wie ben ik

Wie ben ik?


Ik ben Ilse Norbart en moeder van een mooie puber zoon en we hebben 3 labradoodle honden.


Mijn hele leven hebben de paarden een grote rol gespeeld, wat op mijn 8e jaar begon want toen mocht ik eindelijk op paardrijden. Later mocht ik daar in de weekenden werken op stal wat mij voor het eerst het diepgaander contact met de paarden gaf doordat je ze mocht verzorgen, voeren en stallen mesten. Eigenlijk was ik al mijn vrije tijd op de manege te vinden.


Paarden geven mij veel plezier, rust en heb ik bewondering over hoe zij leven en in het leven staan. Met mijn eerste eigen paard Kimsey heb ik de opleiding tot paardrij-instructrice gedaan, waardoor ik nu al ruim 25 jaar gediplomeerd allround paardrij-instructrice ben. Ik heb op verschillende maneges allerlei lessen voor alle leeftijden gegeven en ponykampen begeleidt waar ik altijd enorm veel plezier uit haalde. Ik werk nu nog steeds als instructrice op De Larense Manege. 

Verder ben ik HBO gediplomeerd social worker, waarbij ik werkte met kinderen, jongeren, ouders en volwassenen vanuit het netwerk om hen heen. De mensen op deze manier hierin begeleiden vond en vind ik geweldig!

Als kers op de taart ben ik ook nog eens gecertificeerd HBO Horse Assisted Coach!!

Dus Coach, met de paarden als mede-coach.  


Zo is het werken als Paardencoach, buiten in de natuur is voor mij de ideale combinatie van mijn passie voor het werken met mens en paard!

Ik kan nu vanuit mijn hart en ziel werken en daar krijg ik echt een hoop energie van!!!


Waarom de naam Ruby's Sense Paardencoaching?

Om dat uit te leggen, wil ik je eerst over mijn paard Ruby vertellen. Wat heb ik ontzettend veel van hem mogen leren.

Hij was, voordat hij bij mij kwam, mishandeld waardoor het niet altijd makkelijk is geweest...

Opstappen was echt een ding, hij steigerde veel, bij mijn stem iets verheffen was hij letterlijk of figuurlijk weg en ga zo maar door. We hebben zoveel samen overwonnen en van en met elkaar geleerd.

Niet alleen hoe sensitief paarden zijn, maar ook hoe zij met dingen omgaan, hoe zij reageren maar ook hoe ik als persoon in elkaar zit. Wat ik verbaal en non-verbaal uitstraal en hoe dit overkwam op Ruby en hij dit aan mij terug gaf. Dit maakte mij nog bewuster van wat een paard op allerlei gebieden voor een mens kan betekenen en te bieden heeft. Dus eigenlijk de voorbode voor Paardencoaching.


Helaas is Ruby geheel onverwachts overleden, wat mij intens verdrietig maakte. Dit gebeurde tijdens mijn opleiding tot Horse Assisted Coach. Voor mij was één ding heel duidelijk namelijk dat mijn Coaching Bedrijf zijn naam 'Ruby' moest gaan dragen, ter nagedachtenis aan dit geweldige paard.

Voor mij heeft de naam "Ruby's Sense Paardencoaching" een bijzondere betekenis: ‘You Never Walk Alone’. 
Let's work together!